lørdag 3. mars 2012

Gullkake

Da var budapestkake og gullkake laget i dag, greit å få brukt opp eggeplommene, som var igjen etter budapestkaka, til gullkaken.   Smaker en annen dag...... Hva kan jeg pynte md mon tro? ser jo litt kjedelig ut nå. Melis kanskje?

Gullkake

Ingredienser Bilde
175 g smør
2 dl sukker
8 eggeplommer
2,5 dl kremfløte
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Gullkake
Slik gjør du
Rør smør og halvparten av sukkeret lyst og porøst.
Visp eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret.
Bland smørkrem og eggedosis forsiktig.
Visp fløten, men ikke helt stiv.
Bland den i, vekselsvis med mel og bakepulver.
Smør og strø ei form (ca. 1,5 liter), ha røra i og stek kaka
ved 175 grader nederst i ovnen 40-45 minutter (eller til den er gjennomstekt).
Kilde: ho Wenche

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar