Fant denne kaken på bloggen: "Mariann Mat", kanskje jeg prøver denne til konfirmasjonen
Mammas Sjokoladekake – den beste i verden
27. oktober 2011
Denne kaken er laget på 2/3 av oppskriften under. Mamma lagde den alltid i langpanne siden vi var så mange - derfor er oppskriften til en langpanne også.
Til en langpannekake trenger du:
- 4-5 egg
- 600 g sukker
- 1 toppet ss kakao
- 250 g margarin
- 600 g hvetemel
- 4 dl melk
- 2 ts bakepulver
- 500 g melis
- 100 g margarin
- 3/4 dl kokt kaffe
- 1 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
Mens kaken steker lager du glasur. Smelt margarin og rør inn kakao, kaffe, vaniljesukker og melis. Glasuren kan virke litt flytende i begynnelsen, men den vil få riktig konsistens når den får avkjølt seg litt.
Ta kaken ut av ovnen når den er ferdig og avkjøl. Du kan godt bare smøre glasuren på kaken i langpannen, da er det enkelt å frakte med seg om du skal det. For å få et mønster i glasuren kan du bruke for eksempel en gaffel, eller pynte den med seigmenn hvis du skal ha den i et barneselskap.
Tusen takk til Mamma for verdens beste sjokoladekakeoppskrift!
Vel Bekomme!
Du sa at Hilde sin kake var best!
SvarSlettfant kaken på bloggen Mariann Mat, som jeg skrev. Og det sto der at den var best. Kanskje jeg ikke er enig
Slett