fredag 30. desember 2011

nyttår 2011



GLEDER MEG TIL GOD HJEMMELAGD KARAMELLPUDDING NYTTÅRSAFTEN, vet ikke om det er denne oppskrifta Berit bruker........... Kjekt hun tar med desserten!!!!!!

Ribba er stekt og pakker til pakkelekern er snart pakka inn....en quiz også laget
iskaka jar jeg visst glemt å lage, får starte dagen med ripsiskaken i morra....

Karamellpudding
125 g sukker
2 dl kremfløte
4 dl helmelk
1 vaniljestang
4 egg

Pynt: 1 1/2 dl kremfløte

En dessert som alltid skaper lykke. Enkel å lage, men du må ha tålmodighet med steketiden

Brødform: 1 1/2 l
I stekeovn: 200 - 125 grader C i vannbad, ca. 2 timer

Ha sukkeret i formen og brun det direkte på middels varm plate til sukkeret er smeltet. Kok opp fløte og melk sammen med den delte vaniljestangen. Avkjøl blandingen. Rør forsiktig inn de lett sammenvispede eggene. Sil blandingen i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn på 200 grader og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full. Sett inn formen og skru ned varmen etter 10 minutter. La puddingen stå til den har stivnet. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje.

Avkjøles til neste dag. Hvelv puddingen på fat med kant. Pynt med vispet krem eller server den til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar