lørdag 3. mars 2012

OREOKAKE

Oreokake *oppskrift*
    

OREO KAKE
Du trenger:

450 g Oreo Cookies (ca. 40 kjeks) (Blå pakker med svarte kjeks med hvitt inni)
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell (eller 1 pakke Phildelphia) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl Menkomel wipping (kan også bruke helt vanlig kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk til moussen

1/4 del av Oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter! Utstyr gjerne en fireåring med egnet slåredskap og la han hamre løs:

Når du har noe som ser ut som en jordhaug er du i mål:



Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Bland kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Menkomel og sukker piskes til stiv krem. Bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!



La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer. Ryktene sier at den blir aller best dersom den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser.


        

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar