fredag 2. mars 2012

BUDAPESTKAKE

Denne budapestkaka er laget i dag, må teste noen kaker før konfirmasjonen........


6 eggehviter

3 dl. sukker

1 pk. vaniljesaus uten koking

Mandelflak

Aprikossyltetøy eller ferskensyltetøy

3 dl. kremfløte

1 boks hermetiske mandariner


Pisk eggehvitene og tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til du har en stiv marengsmasse, og rør vaniljesauspulveret inn i eggehvitemassen.
Kle langpannen i stekeovnen med bakepapir og hell massen over i langpannen, bre den utover som til rullekake og strø over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen på ca.170 gr. i 20 - 25 min.
Hvelv kaken når den er stekt og la langpannen ligge over kaken til kaken er helt kald.
Smør på aprikossyltetøy, legg på pisket kremfløte og mandarinbåter oppå kremen.
Pynt gjerne oppå kaken med litt krem, mandarinbåter eller bær.
Rull sammen og nyt en frisk og kjempegod kake


den er kjempe enkel og smaker kjempegodt.. er et godt alternativ til bløtekake....


Budapestkake kan også lages med  med skogsbærblanding:

Fyll:
3 dl kremfløte
1 ss sukker
400 g skogsbærblanding

Pisk fløte og sukker til krem. Bre kremen over kaken og fordel skogsbærene utover. Rull kaken sammen og legg på et fat med skjøten ned.

Tips!
Kaken egner seg godt for frysing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar