søndag 12. februar 2012

sjokoladekake uten mel og sukker

En yppelig kake uten mel og sukker til alle anledninger.
 
 
Black magic sjokoladekake
250 gram smør
250 gram kokesjokolade / mørk sjokolade ( gjerne sukkerfri)
1 dl kaffe
1 ts vanlijesukker (kan sløyfes)
150 g sukrin
   4 egg

Les også: Her er Vår Staudes favorittkake
Slik gjør du det
Sett stekovnen på 175 grader.
Legg bakepapir i bunnen av en liten kakeform, ca 20 cm i diameter.
Smelt smøret og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og avkjøl den litt. Pisk i egg og sukrin til egedosis, og bland inn sjokoladen. Hell deigen i en liten, rund form med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen i 1 time. Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.

Avkjøl kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en kniv, ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et vakkert fat og nyt den.

Du kan legge et lag med sjokoladekrem på toppen, et tynt lag med kokesjokolade som smeltes med litt smør. Du kan gjerne doble posjonen, men da må du bruke en form som er 24-26 cm i diameter, og øke steketiden til ca 2 timer.

Kaken holder seg godt i kjøleskapet, men smaker best romtemperert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar